Algemene informatie

Catclub Zeeland is een unieke club in Nederland. We hebben een locatie aan het binnenwater (Veerse Meer) en aan de Noordzee (Vrouwenpolder). Aan het Veerse Meer liggen ongeveer 75 boten en aan zee ongeveer 30. Bij Catclub Zeeland gaan gezelligheid, toeren en fanatiek wedstrijdzeilen hand in hand. Sinds enige jaren neemt ook het jeugdzeilen een grote vlucht. Jeugdleden krijgen les van ervaren instructeurs en leren ook alles over wedstrijdzeilen. Leden helpen ook mee aan de diverse werkzaamheden die er zijn op de club. Het varieert van het hek opbouwen en afbreken aan zee tot het snoeien van de bomen aan het Veerse Meer en hier en daar wat verven. Doordat de leden veel zelf doen is het lidmaatschap niet duur. 

Het Veerse Meer is in 2004 uitgebreid naar ongeveer 80 ligplaatsen en het komende seizoen zijn er weer ligplaatsen vrij aan het Veerse Meer, maar ook  aan  zee zijn ook nog ligplaatsen vrij. 

Dus als je lid wilt worden van een actieve en gezellige vereniging, grijp dan snel je kans voor het te laat is. De tarieven voor liggeld en lidmaatschap kun je hier vinden. Je kunt je boot dan aan de Noordzee in Vrouwenpolder leggen of aan het Veerse Meer in de buurt van Arnemuiden. Ook is het mogelijk om tijdens één seizoen op beide lokaties te zeilen.  Alle zeilspullen kunnen opgeslagen worden in speciaal daarvoor bestemde containers/opslagruimte. Zowel in Vrouwenpolder als in Arnemuiden staan prachtige clubgebouwen met op de Veerse Meer lokatie zelfs een eigen gebouw voor de jeugd. Formulier voor aanvraag ligplaats en/of lidmaatschap.

 

Bij Catclub Zeeland kun je geen catamaran huren.