Schrijf in Login

Wedstrijd Noordzee afgelast

 


De wedstrijd voor zondag 24 augustus is afgelast! Veel A-catzeilers zeilen die dag immers op de ONK in Hellevoetsluis, zodat het aantal te verwachten deelnemers wel erg gering zal zijn. Jaap, Erwin, Rutger, Caroline, Robbert en Jo zijn op de ONK aanwezig en presteren bijzonder goed! Kees is afwezig door buikgriep!?
Tussenstand

Mosselrace: dit jaar meer mosselen dan racen!

 


Verslag van Arno van Houwelingen:

"Het beloofde een prachtige mosselrace te worden.
De weersvoorspellingen waren goed met een mooie windkracht 4 en geregeld zon. Echter op het strand aangekomen waaide het een stuk harder. De organisatoren van de mosselrace konden ook meedoen, want Guus en Albert verzorgden de wedstrijd. 3 boten gingen het water op; Jelle en Maarten met de Nacra F18, Andreas en Pieter met de Inter 20 en Arno en Fay op de Hobie 16. Op het water werd pas duidelijk hoe hoog de golven echt waren. De combinatie van de harde wind en golven was de reden om terug naar het strand te gaan. Jelle en Maarten hadden echter de smaak goed te pakken en bleven op het water.

Lees verder

A-Catvloot in Zeeland blijft groeien

 


Op het Veerse Meer is deze week een EVO A-Cat gestald door het nieuwe lid Paul Robert, waarmee het aantal A-Cats bij Catclub Zeeland gestegen is tot 21. De vloot bestaat uit 8 verschillende types, waarbij DNA het hoogste scoort met 5 stuks (Jaap, Jo, Rutger, Caroline en Robbert). Daarna volgen Bimare (Philippe, René, Michiel en Kees) en Auscat (Katharina, Loek, Els en Michel) ieder met 4 stuks, vervolgens 3 Flyers (Henk, Mark en Rudy), 2 Visions (Philippe en Erwin), één PESA (Rob), één Tool(Martin) en één EVO (Paul).
Onder de 21 zeilers 18 mannen en 3 vrouwen, waaronder de Nederlands Kampioen Erwin Kerstens, die in het weekend van 22 t/m 24 augusustus zijn titel gaat verdedigen in Hellevoetsluis. Van de 21 zeilers zijn er 10 lid van DACA, aanmelden wordt gewaardeerd. Fred en Denise zijn beiden lid, maar hebben op dit moment even geen boot ivm met vertrek naar het buitenland.
In zowel de Noordzee- als de Meercompetitie heeft een A-Cat de leiding, resp. Jaap en Rudy. Bijzonder is dat René de eerste pionier was op de club met een A-cat, maar ook dat hij nu na twee jaar zijn boot niet gebruikt te hebben deze heeft schoongemaakt en op zoek is naar zijn roeren!? (inmiddels gevonden!). Daarnaast mochten we op de Noordzee dit jaar 16 A-Cats verwelkomen bij het A-Catweekend op zee, dus ook daar een stijgende lijn. DACA-ambassadeur Kees Krijger is tevreden!!!

Video A-Catweekend at Sea

 


In opdracht van DACA heeft Boy van de Guchte een video gemaakt van het A-Catweekend op 12 juli te Vrouwenpolder. Het was de bedoeling dat er vooral van de wedstrijd beelden zouden worden gemaakt, maar helaas was de motor van de rubberboot niet te gebruiken, aangezien er per ongeluk water in de benzinetank werd bijgevuld. Gelukkig werd dit tijdig geconstateerd en is de motor niet gestart met de mix van water en benzine.

Zaterdag 16 augustus Mosselrace op Noordzee

 


Programma:
11.00:  briefing

11.30:  start race

16.00 (+/-):  aanvang voorbereidingen voor mosselfestijn (mosselen + wijn + dame blanche...)

 

Belangrijk:
1. Graag aub inschrijven wie er mee wenst te eten en met hoeveel tegen UITERLIJK WOENSDAGAVOND 13.08.2014

 

2. Voor het eten zouden we dit maal een bijdrage willen vragen van 12  per volwassene en 8  per kind (tot 12 jaar). 

Via:Inschrijven Mosselmaaltijd Inschrijven voor de maaltijd kan tot 13 augustus
Graag met vermelding aantal deelnemers 
 

Deelnemers Mosselmaaltijd 

Wedstrijd:
De inschrijving voor de mosselrace.
 

We hopen op een talrijke opkomst en veel plezier !!!

 

Andreas, Pieter en Arno

BEACH to BEACH RACE

 


Zaterdag 9 augustus organiseerden Michiel Kok en Roy Osinga wederom een wedstrijd en wel de Beach to Beach Race. Helaas is deze niet door gegaan, want nog voor de start bleek dat er erg veel wind stond.
Michiel en Roy zouden zelf meezeilen, maar de NACRA F20 Carbon was hun voor, want dankzij het opkomend water kon de cat er zelf snel vandoor gaan. De cat loefde iedere keer keurig op en zeilde keurig al snel zo' n 800 meter uit de kust. Inmiddels was de Nacra van de gebroeders Van Gorsel ingezet, om Michiel en Roy bij hun cat af te zetten, maar net toen zij arriveerden ging de Carbon overstag en zeilde langzaam naar de lokatie terug. Precies voor het clubgebouw op 15 meter van het strand ging de Carbon exhter weer overstag en zeilde weer zo'n 700 meter van de club vandaan. Pas na twintig minuten konden Roy en Michiel aan boord van hun Carbon stappen en constateerden dat alle spullen nog keurig op de trampoline lagen. Dus al met al een goede afloop....

Jaap Straakenbroek wint twee manches op de Noordzee

 


Zondag 3 augustus hadden er maar liefst tien deelnemers ingeschreven voor de eerste wedstrijd op de zeelocatie. Alle eerdere wedstrijden  waren door gebrek aan belangstelling niet doorgegaan, maar nu konden er twee manches verzeild worden dankzij de hulp van Guus Florusse.
Met windkracht 4 Zuidwest en afgaand water vonden de senioren de golfhoogte toch iets te hoog en zij besloten niet te starten en opkomend water af te wachten. Dat deden meer leden, want later die middag zater er toch al gauw 17 cats op het water.
Jaap zeilde van 10 uur 's morgens tot 5 uur 's middags en wist tussendoor nog even de twee manches te winnen. Oefening baart kunst!!
De uitslag laat zien, dat Rutger Krijger kort achter Jaap wist te finishen.

Philippe Muyzers wint twee manches op het Meer

 


Zaterdag 2 augustus eindelijk weer eens een wedstrijdje op het Meer. Na de Veerse Meer kampioenschappen op 21/22 juni was het,
door te weinig wind of doordat veel leden op zomervakantie zijn, niet meer gelukt een wedstrijdje te organiseren.
Ook zaterdag zag het er eerst niet naar uit dat er 5 boten zouden zijn, met de aanwezige boten was al besloten tot een
niet-officieel wedstrijdje, dus wel om de wijn maar niet voor het klassement. We waren al bijna op het water toen Henk en Miriam aan
kwamen lopen, wilden klokken, en we daardoor toch genoeg bootjes hadden voor een wedstrijdje. Met zuidwesten wind 4bft en onweersdreiging hebben we 2 prachtige manches rond de Bastiaan de Langeplaat gevaren. Beide manches was Philippe Muyzers op A-cat de snelste, met de 1e manche Rudy op 2, en Bart Teurlings met Fred van den Boomgaard als gelegenheidsbemanning op 3. Manche 2 was dit precies andersom.
Plaats 4 was de 1e manche voor Johan en Carina op hun Wildcat en plaats 5 voor Els (die het allemaal weer prachtig vond na zo lange tijd),
2e manche ook hier stuivertje wisselen. Philippe proficiat, goed gedaan!
Bedankt Henk en Miriam voor het spontane aanbod te organiseren, en voor de 2e manche Willy en Bep die het toen overgenomen hadden.
Het was een prima zeildag, het onweer is uitgebleven en eindelijk kan er weer eens iets aan het klassement veranderd worden.
Zondag 17 augustus is de volgende wedstrijd op het Veerse Meer.

Inschrijven najaarstrainingen jeugdzeilen

 De zomervakantie is nog in volle gang maar over vier weken starten de jeugdtrainingen alweer. Dit programma is bedoeld voor jeugdzeilers van 9 tot ongeveer 18 jaar. 

De data dit najaar zijn: 31 augustus, 14, 21 en 28 september en 5 oktober. Traditioneel sluiten we het seizoen af met het tweedaagse jeugdevenement "Dutch Dragooncup" op 11 en 12 oktober. Daarbij verwachten we weer veel zeilende jeugd uit heel Nederland en België dus we zullen hard aan de slag moeten om een aantal Catclub Zeeland zeilers op het podium te krijgen!

 

Toertocht

 


Verslag Tocht Veerse Meer/Zee v.v. Om 11.00 uur vrijdag 25 juli vertrokken er 4 cats met slechts één volgboot. Met alle mogelijke middelen is er nog geprobeerd om de buitenboord motor van de boot van zee aan de praat te krijgen, maar helaas.  Gezien de weersverwachting en het enthousiasme van de zeilers werd er toch gestart. Eénmaal op de Oosterschelde hebben de deelnemers hun hart kunnen ophalen. Kruisrak, spirak, alle facetten van het zeilen kon men uitproberen. De doorvaart bij de Roompot sluizen verliep ook voorspoedig en rond 17.00 uur werden de cats het strand bij de zeelokatie opgetrokken. Na een gezamenlijke maaltijd werd er afgesproken om de volgende dag op tijd op het strand te zijn voor de aangekondigde Banana Beach wedstrijd. Helaas bleek er totaal geen animo (behalve de 4 cats van het meer) te zijn en bovendien was er ook geen organisatie.Desondanks hebben ze die middag nog heerlijk gezeild - vlak water met een 3 à 4 Bft. De dag werd afgesloten met een gezellige BBQ.Aangezien er voor de zondag een 2 à 3 Bft werd afgegeven, werd er besloten om zo vroeg mogelijk te vertrekken en hebben we zelfs begeleiding van nieuwsgierige zeehonden gehad. Van de Roompot sluizen tot de sluizen bij Kats duurde vrij lang, maar met hulp van het opkomende water waren we toch redelijk op tijd op het Veerse Meer. Daar stond een goede 4 Bft en werd het dus nog een aangenaam zeilrak naar de lokatie.Voor de statistici onder ons - één cat werd met de GPS gevolgd en heeft op de heenweg ongeveer 66 km (38 mijl) en op de terugweg 58 km (32 mijl) afgelegd.Over het algemeen toch een geslaagd weekend, maar gezien deze ervaringen zullen we in de planning voor volgend jaar ook andere opties (begeleiding en lokatie) moeten overwegen.  Dank aan de organisatie. 

https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=109892502331143093431&target=ALBUM&id=6041573642326183905&authkey=Gv1sRgCOCFraDDkp-Faw&feat=email
       >>