Barcelona, Barcelona,

1 van 8

Het waren zomerse temperaturen en heel veel Spaans temperament tijdens de 3e wedstrijd op het Veerse meer. Maar liefst 8 boten kozen het krappe sop en soppig was het! Een windje van 15 tot 20 knopen zorgde voor behoorlijk wat schuim op het water en op de monden en de nasmaak was zeker niet zoet. Alle zeilen moesten worden bijgezet omdat we niet echt kunnen reven met de cats.

Bij de “groten” werd Michiel de winnaar terwijl Rob samen met dappere Quint op de A cat, nog niet door hadden dat er al gestart was. Volgende week moet je Rob maar instrueren met je nieuwe starthorloge Quint, nu te koop bij Decatlon voor minder dan € 20,00. Nog ff een paar auto's wassen en je hebt hem. Bij de jeugd waren Rex en Gijs als eerste weg met een prima start. Daarna Renate en Wouter of waren het nou Caroline en Laura terwijl het ook makkelijk Bjarne en Mark konden zijn of waren het toch Fay en Mae? Pin me er niet op vast. Over pin gesproken, niemand startte vanaf de pin-end omdat de pin niet bevoordeeld was en vooral omdat je dan al snel overstag moest om niet buiten de boeien te komen. Iedereen had dit wel in zijn of haar hersens gepind.

Omdat Caroline en Laura de dopjes vergaten waren, zetten ze de zelflozers in en Laura werd als eerste geloosd. Bij gebrek aan gewichtige lengte ging de Dragoon om en was het wel einde wedstrijd voor ze. Bij Bjarne en Mark zat hun haar in de war vanwege een gebroken kammetje. Supersnel nieuwe kammetjes erop gezet en ze werden, geloof ik nog tweede ook! Renate Wouter zeilden stevig door... maar veeeel te ver, ze zaten al bij Geersdijk terwijl ze alleen boei 50 moesten ronden. Tja, deze Brabanders zeilden op spi en dat gaat lekker bij 20 knopen. Fay (Pietje precies) en Mae hebben niks gemist en zeilden zodoende als eerste bij de Dragoons over de finish, toch? De winnaars? Wat ons betreft allemaal want niks dan lachende smoeltjes bij 20 knopen wind waar de “grote jongens” het bijna in hun broek deden. Viva juventud!

Tag: