Cat Experience: Racen als Max op een catamaran!

1 van 20

Oké, we overdrijven een beetje maar tijdens de Cat Experience hadden we geen uitvallers. Het was een ‘hotte’ ervaring, en dan heb ik het niet over de temperatuur van 11 graden. Iedereen had een warm gevoel na het zeilen op de Hobie Dragoons, Nacra 570 en Nacra F18 Infusion. “Kikkuuh” hoorden we ze zeggen na het hangen in de trapeze en zeilen met gennaker, sommigen waren er zelfs in de trapeze ondersteboven van.

Veel lachende gezichten ook van de deelnemers die uit heel Zuidwest-Nederland kwamen. Lachen bij het omgaan, het rechtzetten en weer doorgaan op ‘full speed’. De jongens en meiden die vaak al goed kunnen zeilen met een Optimist, Open BIC, Laser en zelfs kieljachten, hadden de grootste lol. Dat is toch waar het allemaal om draait, of je nou op hockey zit, basketbal, voetbal, korfbal, paardrijden en weet ik wat niet meer, als je er maar plezier aan beleeft, toch?

Catzeilers vinden vooral de snelheid, twee meter boven het water in de trapeze hangen en al die dingen waar je rekening mee moet houden als je zo snel kan zeilen als op een catamaran zó leuk. Kijk eens naar de America's Cup, die wordt niet voor niets gezeild op catamarans. Als je nu begint met catamaranzeilen, kun je er op rekenen dat je in de toekomst gaat ‘vliegen’ op een foiling cat. Zeilen begint nog steeds op een Optimist hoor. Maar waar of wat het einde is? Ik zou het wel weten: ik vind catamaranzeilen het einde!

Catclub Zeeland bedankt alle deelnemers en verenigingen voor jullie deelname, en we hopen op deze manier het zeilen voor iedereen nog leuker te maken.

Tekst: Guus Florusse
Foto's: Victor Caminada en Loes van Surksum

Tag: