Het gaat hard achteruit met de jeugd van Catclub Zeeland

1 van 1

En daar mogen we apetrots op zijn! “Onze apen”, want zo mogen we onze jeugd toch best benoemen als je zukke gekke trucs op een cat kan uitvoeren, deden het toch maar ff.

Gertjan en Guus wisten ook niet zo goed hoe je dit moest doen. Oh ja jullie begrijpen het misschien niet maar ze kregen de opdracht om achteruit te zeilen. Eigenlijk stonden we er niet echt van te kijken dat dit niet 123 lukte want normaal scheuren ze superhard vooruit hoewel er echt geen voorruit op een Dragoon zit maar bij wijze van spreken dan eeh. Een goede samenwerking tussen stuurman en bemanning bleek cruciaal, de fok bak en dan weer de andere bak samen met roeren, want het moet een mengsel worden, bleek het beste te werken. Ik noem geen namen maar B en M zeilden het hele vaarwater achteruit! Wat een kunst. Hopelijk kenne ze net zo hard vooruit zeilen.

En dat bleek de tweede sessie na de uitgebreide lunch, hoewel er niks gebreid hoefde te worden want de temperatuur was prima. De opdracht was starten en een wedstrijdje zeilen. Daar kan je onze jeugd voor wakker maken, wat ook wel nodig is want de volgende keer nemen we geen fluitje mee maar een wekker. WAKKER WORDEN!!!! And off they go. Ze deden allemaal hun uiterste best om vroeg op te staan en weg te wezen maar ik weet ook wel dat dat niet altijd even goed lukt. Zeker zonder starthorloge is het lastig om op tijd te starten. Wie geen starthorloge heeft neemt de volgende keer maar een wekker mee, goed idee toch? Kan je het je voorstellen, op een zonnige zomerdag hoor je ineens 6 wekkers om 13:00 uur afgaan op het Veerse Meer waaah, lachuuh! Das Catclub Zeeland, maf hoor, of nee, maffe hoor. Echt niet, als je kijkt dat de laatste niet meer dan zo'n 15 seconden na de start over de lijn gingen dan kenne de grootten daar nog een puntje aan zuigen. Supergoed gedaan en er waren ook een paar die we niet konden bijhouden want voor ik kon fluiten voor de start waren ze er al vandoor!

PS. Dat waren diezelfde die zo hard achteruit gingen hoewel er ook geen achterruit op een catamaran zit.

We hebben toch weer genooten van het weer weer hoewel er geen nood was en ook geen noot gezien, gelukkig maar want ik kan geen noot houden.

Tag: