Overslaan en naar de inhoud gaan
Bezig met laden...

Update van het bestuur
Zoals iedereen inmiddels wel weet is de situatie voor onze strandlocatie zorgwekkend. Er is zoveel afslag van zand (strand) geweest dat de containers zijn gaan verzakken en het terras van ons clubhuis hoog boven het strand staat.  De containers zijn inmiddels van het strand gehaald om erger te voorkomen. Ons clubhuis staat nog stevig op zijn poten, mede omdat er vorig jaar extra stukken aan gelast zijn zodat de lengte van de poten langer is geworden. Catamarans kunnen er, zoals het nu is, niet liggen, de zee komt bij vloed tot aan de duinen.
Het bestuur is met diverse partijen om de tafel gaan zitten om de situatie te bespreken en om te kijken wat er moet/kan gebeuren. Betrokken partijen zijn; Catclub Zeeland, de Roompot (camping de Zandput), Rijkswaterstaat, Watersportverbond, Strandexploitatie Veere, Waterschap Scheldestromen. Er wordt dus volop gewerkt achter de schermen.

Op 11 januari 2018 is er een vergadering gepland met diverse partijen.

Agenda

  1. Opspuiten bij  Vrouwenpolder om de zeelocatie van Catclub Zeeland te kunnen behouden.
    Dit heeft de voorkeur van Catclub Zeeland;
  2. Optie 1A: Een tussenjaar om het effect van opspuiten (vooroever suppletie) van 1.500.000 m3 tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder te kunnen bekijken.
  3. Verhuizing van de zeelocatie van Catclub Zeeland naar een locatie binnen het domein van Strandexploitatie Veere (voorkeur is dan Oostkapelle mocht in overleg een geschikte locatie voorhanden zijn);
  4. Verhuizing elders op Walcheren aan zee maar eventueel ook ergens aan de Oosterschelde;
    dan zou Catclub Zeeland graag de medewerking hebben van Waterschap en betrokkenen.