Tom Dumoulin bij team New Zealand? Ga toch fietsen!

1 van 7

Tom trapte vandaag weer wat af in Italië hoewel die echt nog niet afgetrapt is en behield zijn roze trui. Datzelfde deden we vandaag bij Catclub Zeeland. Trappen in het water, watertrappen dus. Toch heb ik geen roze trui gezien. Sowieso geen trui want het waren Italiaanse temperaturen in Zeeland van boven de 20 graden, dus alle knopen gingen open. Jammer genoeg niet echt de knopen van de wind.

Eerst een stukje mentale training gedaan door jezelf achterover te laten vallen in de armen van je bemanning of stuurman. Leuk om te zien dat sommigen zich zonder schroom laten vallen, wat volgens mij niks met vertrouwen heeft te maken maar vooral met lef, en anderen eerst nog eens achterom willen kijken met zo'n vragende blik “vang je me wel op”? Uiteindelijk is iedereen ervoor gevallen en gelukkig niet erachter. De jeugd zelf verzon stante pede zelf nog vele oefeningen en je zag het vertrouwen groeien maar vooral de lol.

En toen kwam er wind! Rond 13:00 gingen we het water op en zowaar zomaar een briesje van een knoop of acht! Toch nog zeilen en ze hadden er zin in. Na het bereiken van de bovenboei ging de spi erop. Nr 1 spischoten voorlangs de spival, nr 2 retriever ondergoed, nee, onder goed maar daarna voorlangs achterlijk of was het achterlangs voorlijk? Hoe dan ook het zag er achterlijk uit. Uiteindelijk waren er twee teams die de spi - toevallig?- goed hadden aangeslagen. De trainers waren in ieder geval behoorlijk aangeslagen bij het zien van dit zooitje ongeregeld. Eerst maar eens op adem komen en lunchen dus terwijl 1 team, dat al geluncht had, lekker doorzeilde.

Na de lunch en zwempartij en suppen en nog meer ongein, onze jeugdleden van het water geveegd om te gaan oefenen in omslaan en oprichten. Dat omslaan hoeven we niet meer te oefenen, daar draaien ze de hand niet voor om maar wel de boot. Nou, ook het oprichten ging prima, nadat iedereen eerst ff de boot als glijbaan had gebruikt, logisch met 2 losse knopen wind. Alleen het team op de Hobie 16 wilden niet om omdat hun zeilen niet nat mochten worden! Toen hield ik het niet meer droog. En wat denk je, op het laatst gingen ze toch nog om en gingen ze om, wat een lol, wat een lol, m'n broek is vol terwijl ik toch met losse broek voer, maar die losse broeken hebben we later wel besproken.

Terugkomend op Tom Dumoulin, bij team New Zealand zijn de “koffiemolens” vervangen door fietsers. Volgens mij klopt daar iets niet en dan heb ik het niet over de bel. Ik denk dat die fietsen niet de lieren aandrijven maar schroeven bedienen en je zal zien dat Tom, na het winnen van de Giro, vliegensvlug naar team New Zealand wordt overgevlogen om daar op de pedalen te gaan staan.

Nou daar houd het voor mij op en snap ik er geen hout meer van want dan zijn het geen zeilboten meer maar ordinaire waterfietsen! Van geen wonder dat zij gaan winnen. Wij houden jullie op de hoogte van dit lage gedrag van team New Zealand.

Al met al, was't weer geweldig weer.

Tag: